top of page
Les-Lynx-MIDDLE-580x435.jpg

ייחודיות המסע

עידוד תחושת הסקרנות והרצון לחקור - יחד עם אפר"ת הטייסת, הדיילים הראשיים שמתחלפים ומעצימים תלמידים מדי שיעור, המסע המשותף, הדרכונים והפתרונות החברתיים שהילדים עצמם מעניקים לילד או ילדה מתרבות אחרת, יוצרת תחושת מסוגלות ומביאה ללמידה משמעותית וחווייתית.

 

עפים על העולם –  התכנית שמה דגש על תיווך פערי תרבות וקבלת האחר על ידי חשיפה לתרבויות, מאפיינים חיצוניים ומנהגים. השילוב בין הכרות עם העולם, שכולל תרבויות ומסורות אחרות, יחד עם מיומנויות חברתיות והכרות עם העולם הרגשי מעניק חוויה יוצאת דופן וייחודית.

 

הוליסטיות- "עפים על העולם" מאמינה כי בכדי ליצור שינוי משמעותי באקלים הכיתתי  ותחושה נינוחה בקרב הילדים יש לפעול בשיתוף פעולה מלא עם ההורים, צוות המורים ובית הספר. אנו שואפים ליצור יחד עם המחנכות פרופיל כיתתי חברתי לכל כיתה ומתוכה ליצור תכנית עבודה שנתית חברתית. כמו כן, חשוב לנו מאוד ליצור קשר עם ההורים והמורים ולשתף אותם במסע, במודלים ובכלים החברתיים שנלמדו בכדי ליצור שפה אחידה על ידי ריכוז מונחים רגשיים- חברתיים והבניית מילון מונחים רגשי.

 

דינמיות ואינטראקטיביות- השיעורים לא נלמדים בדרך הרגילה מול לוח ושולחן אלא הילדים לוקחים חלק פעיל במהלך השיעורים, הם אלו שמשחקים ופותרים משימות, מזהים את הבעיה, מגדירים את הבעיה ומעניקים הצעות לפתרונות. כמו כן, פעמים רבות אנו יוצאים מגבולות הכיתה על מנת לבצע משימות ומשחקים.

 

רעיון ההשלכה - השימוש בסיפורים חברתיים כחלק מהמסע העולמי מאפשר לילדים ליצור השלכה אישית ובחלק מהמקרים הזדהות, כך שהילדים יכולים לקחת חלק פעיל מבלי לחוש מאוימים מחשיפה עצמית לסיטואציות אישיות. בנוסף, ילדים החשים בנוח משתפים בחווייתם האישית המתקשרת לסיפור החברתי בפני הכיתה ומקבלים חיזוק מהקבוצה וממנחה התכנית.

 

עבודת צוות - העבודה בקבוצות קטנות מביאה לידי ביטוי שיתוף פעולה, הקשבה, ביטוי עצמי, כבוד הדדי ויישום המונחים הנלמדים בתחום הרגשי חברתי.

 

פיתוח מודל אפר"ת – מודל אפר"ת מקבל "גוף ופנים" והופך לדמותה של "הטייסת אפר"ת" שמלווה את התכנית באופן פעיל. "אפר"ת הטייסת" – בכיתות הצעירות, מיוצגת על ידי בובת יד בכדי שהמודל יהיה מוחשי ויסייע לילדים. מודל אפר"ת מקבל הרחבה ושם דגש על המשמעות של ההשלכות לבחירות שלנו בביצוע התנהגות מסוימת.

 

"הפסקות פעילות"- כחלק מהשיעורים, כל כיתה בתורה מפעילה ויוזמת "הפסקה חברתית" עבור ילדי בית הספר. כל כיתה בוחרת מדינה, סיטואציה חברתית ומשחק קבוצתי אותו היא מפעילה בהפסקה ומטרתה להזמין למשחק ילדים נוספים היושבים לבד בכיתות ובחצר כדי להפחית בדידות וליצור אינטראקציות מכבדות ומגוונות.  נוסף לכך כל כיתה בוחרת יחד מדינה וסיטואציה חברתית פרי דמיונם. ילדי כל כיתה מכינים כרזה עם הקונפליקט החברתי אשר תתלה במסדרונות בית הספר ומבקשים ממבקרים ומילדי בית הספר להעניק פתרונות לאותה הסיטואציה.

bottom of page